NiekBesselink

Niek Besselink

Lead engineer

Als lead engineer houdt Niek Besselink zich van A tot Z bezig met grote technische projecten. Hij is verantwoordelijk voor de technische invulling. Zo bedenkt hij de eerste layout en zorgt hij ervoor dat deze uiteindelijk tot in detail wordt uitgewerkt. Vervolgens verzorgt hij met de afdeling inkoop de nieuwe machines en maakt hij plannen om deze nieuwe machines binnen de gestelde tijd te plaatsen.

"Dat laatste is het spannendste deel. Een fabriek kan eigenlijk nooit stilliggen. Als we de oude machines vervangen door de nieuwe zitten we dus vast aan een strakke planning. Het leukste moment is als ik zie dat alles werkt en het binnen de gezette tijd gerealiseerd is. Dit doe je met je projectteam, je krijgt dus ook een sterk teamgevoel."


"Ik heb mijn eigen Niek Besselinkplein"


"Mijn grootste uitdaging tot nu toe heeft me mijn eigen 'Niek Besselinkplein' opgeleverd. Mijn pleintje bevindt zich tussen twee aardappelsorteermachines in de fabriek in Lomm. De opdracht was het realiseren van één sorteermachine, maar uiteindelijk moesten we er in hetzelfde tijdsbestek twee neerzetten inclusief het aanpassen van de diverse aan- en afvoerstromen. Als ludiek bedankje voor het harde werk van mijn team en mij heb ik nu mijn eigen plein tussen deze twee machines in."


"Ik sta altijd trots naar het vriesvak in de supermarkt te kijken"


"De aardappel heeft mij veel kansen gegeven. Ik kwam na mijn studie bij Aviko en heb hier in zeven jaar tijd enorm veel geleerd. Het begon met meekijken bij anderen maar ik kreeg al snel mijn eigen projecten. Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar projectmanager. Wat ik leuk vind is dat ik mijn werk terugzie in de supermarkt. Ik sta altijd met een trots gevoel bij de vriesafdeling omdat ik weet dat ik er medeverantwoordelijk voor ben dat die producten daar liggen."

 

" Als lead engineer houdt Niek Besselink zich van A tot Z bezig met grote technische projecten. "